De eerste zin is vaak de lastigste. Net als de eerste stap. Dat is helemaal lastig als je steeds weer nieuwe dingen bedenkt. En dat is nou precies waar ik steeds tegenaan loop. Ik ben een ideeënmens. Ik bedenk constant nieuwe dingen. Van fotoseries tot verhalen en zelfs horecaconcepten. Maar uitvoeren, ho maar. Dat moet dus anders. Anders blijft een concept een concept en niets meer dan dat.

Omdat ik voel dat ik sterke ideeën kan bedenken, wordt het nu toch echt eens tijd om die eerste stap te zetten. Maar dit kan ik niet alleen. En het hoeft ook niet alleen. Sinds de opmars van social media, kun je altijd en overal andere mensen om tips, trucs, adviezen, kritieken en hulp vragen. Perfect dus voor iemand die wel de ideeën heeft, maar niet de ervaring en de kennis die nodig is om die ideeën uit te voeren.

Onder de (werk)titel 'Naam Onbekend', wil ik een fotoserie maken van de mensen in de Dapperbuurt, met als uiteindelijk doel deze serie te bundelen in een fotoboek. Maar het gaat bij dit project niet alleen om de foto's. De bedoeling is om de buurt aan zichzelf voor te stellen. Bij elke foto komt een stuk tekst dat vertelt over wie de geportretteerde persoon is en wat hem/haar bezig houdt en wat zijn/haar kijk op de wereld is. De eerste persoon wordt vervolgens door mij gevraagd de volgende persoon te kiezen onder de voorwaarde dat hij/zij deze persoon nog niet kent. Samen gaan we dan naar diegene toe en mag de vorige de nieuwe persoon interviewen. Daarbij schiet ik dan weer een portret. En met die tweede persoon ga ik weer naar de volgende.

Het doel van dit project is om mensen in contact te brengen met andere mensen en dan vooral die mensen die zij anders niet zouden aanspreken, maar waar ze wel nieuwsgierig naar zijn. Ik wil mensen leren dat een vreemde aanspreken niet eng is en tot leuke gesprekken kan leiden. Tegelijk probeer ik hiermee een dwarsdoorsnede van de Dapperbuurt te presenteren.

Op Design Your Life ga ik een soort dagboek bijhouden met de dingen waar ik tegenaan loop, de vragen die ik heb, mijn overwinningen en zullen een aantal van de portretten hier gepubliceerd worden. En natuurlijk wil ik hierbij ook jouw hulp. Dus wees alsjeblieft eerlijk en laat me weten wat je vindt. Geef me tips of kritiek. Aan alles heb ik iets. Alvast bedankt!