Hebben jullie dat ook? Dat als je ergens mee aan de slag gaat, je ineens overal informatie ziet opduiken dat met hetgene waar je mee bezig bent te maken heeft. Het is net als wanneer je verliefd bent en je overal ineens zijn of haar naam ziet. Is het toeval of was dat er altijd al en valt het nu ineens op omdat je erop gefocust bent?

Anyway, ik kreeg van de week weer een nieuwsbrief van moo.com, het bedrijf waar ik mijn supercoole visitekaartjes bestel, en daarin werd verwezen naar het artikel 'Evaluate your Business idea'. Natuurlijk is mijn idee geen idee voor een bedrijf, maar een idee is nog steeds een idee. Nietwaar? En het was zeker een behulpzaam artikel. Vooral het feit dat je op je instinct moet vertrouwen, heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven.

En ook uit dit artikel bleek nog maar eens dat research en een goed netwerk belangrijk zijn. En dat je je idee, vooral in beknopte vorm, zoveel mogelijk moet delen. Blijkbaar is mijn eerste stap de juiste geweest. De volgende stap moet, denk ik, zijn dat ik eens ga kijken welke mensen in mijn al bestaande netwerk mij kunnen helpen. Daar ga ik een lijstje van maken en proberen afspraken met deze mensen in te plannen. Als jij nog mensen kent die me kunnen helpen of je kunt mij zelf helpen, please let me know.

Verder heb ik wel al de eerste kandidaat op het oog om het project mee te starten. Nu nog even kijken of hij hier ook echt aan mee wil werken. Ik gok van wel. De beste man is bijzonder vriendelijke en behulpzaam en leeft een erg interessant leven. Ben nu ook al erg benieuwd wie hij als tweede gaat aanwijzen. Ik heb hem in ieder geval net een email gestuurd. Dan ga ik nu maar duimen dat hij mee die eerste persoon wil zijn.

Wel twijfel ik nog even over het aantal portretten dat ik zal gaan maken. Wat zouden jullie een mooi aantal vinden?

En loop je zelf ook al tijden met een goed idee, lees dan zeker even het artikel op moo.com.